Arnavut Ciğeri
*
Malzemeler:
*
Ciğer için:
*
600 gram ciğer
*
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates (küp doğranmış)
2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)
Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz
*
Yapılışı:
*
* Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız ciğeri, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
* Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
* Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.
* Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
* Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
* Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
* Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
* Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
* Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
*
*