CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#BAZLAMA#BALON BAZLAMA#

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# Empty #BAZLAMA#BALON BAZLAMA# Paz Şub. 13, 2022 12:35 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*
#BAZLAMA#BALON BAZLAMA# Balon_10
*

Balon Bazlama
*
*

Malzemeler
Yarım paket yaş maya (21 gr)
1 su bardağı (ılık) süt
1 su bardağı (ılık) su
5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüm 200ml
*
Hazırlanışı

Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın maya eridikten sonra unu ekleyin ve yoğurun hamurun kıvamı cıvık oluyor hafif sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın öylece kapağını kapatın.
1 saat mayalansın ardından tezgahı unlayın 8-10 adet aynı ölçüde bezeler alın ve üzerini kapatın 10 dk sonra merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın ( çok inceltmeden )
Büyük bir bezin üzerini hafif unlayın ve açtığınız tüm hamurları bezin üzerine dizin üzerini kapatın ve ( 20 )dk kesinlikle bekletin.
Ardından yapışmaz tavayı ısıtın benim ocağımın 9 ayarı var ben 7 ayarda pişirdim.
Açtığınız ilk bazlamadan başlayarak sık sık çevirerek pişirin çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun ve üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün,
afiyet olsun.
*
*

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz