*
*
*
Balon Bazlama
*
*
Malzemeler
Yarım paket yaş maya (21 gr)
1 su bardağı (ılık) süt
1 su bardağı (ılık) su
5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüm 200ml
*
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın maya eridikten sonra unu ekleyin ve yoğurun hamurun kıvamı cıvık oluyor hafif sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın öylece kapağını kapatın.
1 saat mayalansın ardından tezgahı unlayın 8-10 adet aynı ölçüde bezeler alın ve üzerini kapatın 10 dk sonra merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın ( çok inceltmeden )
Büyük bir bezin üzerini hafif unlayın ve açtığınız tüm hamurları bezin üzerine dizin üzerini kapatın ve ( 20 )dk kesinlikle bekletin.
Ardından yapışmaz tavayı ısıtın benim ocağımın 9 ayarı var ben 7 ayarda pişirdim.
Açtığınız ilk bazlamadan başlayarak sık sık çevirerek pişirin çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun ve üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün,
afiyet olsun.
*
*
*
*
Balon Bazlama
*
*
Malzemeler
Yarım paket yaş maya (21 gr)
1 su bardağı (ılık) süt
1 su bardağı (ılık) su
5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüm 200ml
*
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın maya eridikten sonra unu ekleyin ve yoğurun hamurun kıvamı cıvık oluyor hafif sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın öylece kapağını kapatın.
1 saat mayalansın ardından tezgahı unlayın 8-10 adet aynı ölçüde bezeler alın ve üzerini kapatın 10 dk sonra merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın ( çok inceltmeden )
Büyük bir bezin üzerini hafif unlayın ve açtığınız tüm hamurları bezin üzerine dizin üzerini kapatın ve ( 20 )dk kesinlikle bekletin.
Ardından yapışmaz tavayı ısıtın benim ocağımın 9 ayarı var ben 7 ayarda pişirdim.
Açtığınız ilk bazlamadan başlayarak sık sık çevirerek pişirin çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun ve üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün,
afiyet olsun.
*
*