*
kuzu cigeri şiş
*
1 kilogram taze kuzu karaciğeri
250 gram kuzu kuyruk yağı
1 yemek kaşığı Şanlıurfa Biberi(isot)
10 gram tuz
pişirme sonrasında sunum esnasında tuzu acı isot biberi ve kimyon eklenilirse tadına doyum olmaz
Urfa Ciğer Kebabı Yapılışı:
Kuzu karaciğeri fındık büyüklüğünde küpler halinde doğranır.
Kuzuların kuyrukları kuyruklar ciğerlerden biraz daha küçük olacak şekilde doğranır. Kebap şişinden daha ince ve kısa olan özel ciğer kebabı şişlerine; bir ciğer + bir kuyruk + iki ciğer + bir kuyruk + bir ciğer saplanır.
Toplamda bir ciğer şişine 4 adet ciğer parçası, 2 tane kuyruk parçası saplanır.
Mangalda önceden hazırlanan odun kömürü ateşi kor haline gelince şişler kor ateş üzerine konulur.
Evde elektirikli mandalda da yapabilirsiniz.
Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan) Şanlıurfa Biberi(isot) ve tuz karışımından serpilerek mangalın üzerine tekrar konur,
şişleri çevrile çevrile pişirilir.
Pişen ciğerler; açık ekmeğinin (lavaş) veya yufka (sac) ekmeğinin arasına şişler ciğerden çekilerek servis yapılır. Açık ekmek (lavaş) ya da yufka (sac) ekmek ile yapılan dürüme mevsimine göre; maydanoz, kuru soğan, nane, tuz, sumak közlenmiş taze biber (isot) eklenir
Dürüm yapılıp yenmiyecekse tabakta sunulacaksa közde pişirilmiş biberler çarliston sivri kapya biberi domates dilimleri sumaklı biberli jülyen kesilmiş soğan ve güzel bir Bulgur pilavı ciğerin yanına çok yakışır.
Afiyet olsun
**
**
kuzu cigeri şiş
*
1 kilogram taze kuzu karaciğeri
250 gram kuzu kuyruk yağı
1 yemek kaşığı Şanlıurfa Biberi(isot)
10 gram tuz
pişirme sonrasında sunum esnasında tuzu acı isot biberi ve kimyon eklenilirse tadına doyum olmaz
Urfa Ciğer Kebabı Yapılışı:
Kuzu karaciğeri fındık büyüklüğünde küpler halinde doğranır.
Kuzuların kuyrukları kuyruklar ciğerlerden biraz daha küçük olacak şekilde doğranır. Kebap şişinden daha ince ve kısa olan özel ciğer kebabı şişlerine; bir ciğer + bir kuyruk + iki ciğer + bir kuyruk + bir ciğer saplanır.
Toplamda bir ciğer şişine 4 adet ciğer parçası, 2 tane kuyruk parçası saplanır.
Mangalda önceden hazırlanan odun kömürü ateşi kor haline gelince şişler kor ateş üzerine konulur.
Evde elektirikli mandalda da yapabilirsiniz.
Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan) Şanlıurfa Biberi(isot) ve tuz karışımından serpilerek mangalın üzerine tekrar konur,
şişleri çevrile çevrile pişirilir.
Pişen ciğerler; açık ekmeğinin (lavaş) veya yufka (sac) ekmeğinin arasına şişler ciğerden çekilerek servis yapılır. Açık ekmek (lavaş) ya da yufka (sac) ekmek ile yapılan dürüme mevsimine göre; maydanoz, kuru soğan, nane, tuz, sumak közlenmiş taze biber (isot) eklenir
Dürüm yapılıp yenmiyecekse tabakta sunulacaksa közde pişirilmiş biberler çarliston sivri kapya biberi domates dilimleri sumaklı biberli jülyen kesilmiş soğan ve güzel bir Bulgur pilavı ciğerin yanına çok yakışır.
Afiyet olsun
**
**