CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#Geleneksel Oset mutfağı# EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#Geleneksel Oset mutfağı#

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1#Geleneksel Oset mutfağı# Empty #Geleneksel Oset mutfağı# Ptsi Ocak 31, 2022 1:13 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*

#Geleneksel Oset mutfağı# Oset_y10
*
Oset mutfağı

Antik çağlardan beri, Osetlerin ana yemeği, çoğunlukla haşlanmış et ve ekmek ürünleridir (çoğunlukla mısır chureks, ayrıca çeşitli dolgulu buğday turtaları ve masaya servis edilen turtaların sayısı hedefe bağlı olarak). Örneğin, bir misafirin bir tabakta üç turta servis etmesi adettendi. Şenlik masasında yuvarlak böreklerin yanı sıra üçgen ürünler de üçü bir arada servis edildi. Cenaze masasındaki turtaların sayısı eşit olmalıydı.


Oset mutfağı sadece turtalarla değil, kuzu, dana eti ve kümes hayvanlarından elde edilen et yemekleri ile de ünlüydü. Et genellikle bütün karkas veya büyük parçalar halinde kaynatılırdı. Baharat, ekşi krema veya et suyu üzerine sarımsak veya yabani sarımsak sosuydu. Et marine edilmeden hazırlanan kuzu şiş kebabı da çok beğenildi.


Prensip olarak eski Oset mutfağı, yemek çeşitliliğinde farklılık göstermedi. Birinci ve ikinci yemeklerin sebze, domates, salça, kızarmış soğan ve diğer baharatlarla terbiyesi yapılmamıştır. Şimdi bu bileşenler Oset mutfağına girdi.


Kesinlikle Osetya ulusal yemeklerinin pişirilmesi de değişti. Daha önce geleneksel Oset yemekleri su veya peynir altı suyu ile yoğrulmuş mayasız hamurdan hazırlanırken, şimdi hamur için margarin ve yumurta ilaveli süt ve kefir kullanılıyor, bu da turtaların tadını iyileştiriyor, tazeliğini ve ihtişamını daha uzun süre korumalarına yardımcı oluyor. Birçok et yemeğinin yer imleri de değişti.


Oset mutfağı izole bir şekilde gelişmez. Kendi özelliklerini korurken, diğer halkların, özellikle de Kafkasyalıların mutfağı ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Buna karşılık, Oset yemekleri, özellikle turtalar, Kafkasya'nın birçok halkının sofralarını süslüyor.


Ulusal Osetya masasının kendi tartışılmaz görgü kuralları vardır, buna göre tost ustası masanın başına yerleştirilir - en saygın ve anlamlı yaşlı ve geri kalanı kıdem tarafından davet edilir. Gençler genellikle masanın sonunda oturur.


Etin çeşitli bölümlerinin sunumunda ve oturanlara dağılımında kesin bir düzen vardır. Eski zamanlardan beri, boyun ve kafa karkasın en onurlu kısımları olarak kabul edildi: masadaki yaşlılara servis edildi. Ve şimdi Oset masası ulusal özgünlüğünü kaybetmiyor.


Osetya mutfağının tarihi

Osetlilerin eski ataları - Alans - Osetya mutfağının oluşumuna büyük katkı yaptı. Bunlar hareket halinde yaşayan İranca konuşan kabileler. Bölgeleri sürekli değiştirdiler, yani dolaşıp bir yaşam tarzı. O zamandan itibaren, kazan içerisindeki pişirme geleneği gerildi. Açık ateşde bir koç veya ineğin karkası dumanla doydu ve çok hoş kokulu oldu. Bir kampanya koşullarında son derece kullanışlı ve pratikti. Günümüzde, benzer bir pişirme yöntemi tarihe bir haraç olarak uygulanmaktadır, ancak şimdiden geliştirilmiştir. Böyle bir yemeğin şimdi "Osetya et" denir.

Ossetlilerin en iyi coğrafi konumu, düşük güvenlik ve sıkıcı bir diyete neden oldu. Çeşitli maya kekleri doyurucu ve nispeten ucuz yiyecekler olarak görev yaptı. Her çeşit dolguyu içerdiler ve herkes tadı için fırınlanmış malları seçebildi: sarımsaklı tuzlu patatesten tatlı balkabağına veya vişneye.

Eski zamanlardan beri, üç azizin sembolü olarak hareket eden üç turtanın geleneği: Baba ve Oğul ve Kutsal Ruh da gerildi. Genellikle büyük Hıristiyan bayramlarında ve önemli bayramlarda servis edilirdi.


Gelenekler ve Özellikler
Konuklara kuzu ya da sığır eti ile muamele geleneği günümüze kadar gelmiştir. Alans'ın ataları gibi, modern Osetliler de bunu tehlikede pişiriyor, ama şimdi tencerede değil mangalda pişiriyorlar. Bu tür bir mangalın turşusu süt ürünleri, bira, şifalı otlar, deniz tuzu ve baharatlardır.

#Geleneksel Oset mutfağı# Tolon1-800x450


Ete ek olarak, Osetya yemekleri şu ürünleri içerir:




lahana;

kabak;

patates;

yabani sarımsak;

pancar;

peynir

Pasta tarifleri aynı zamanda unutulmazlığa dalar ve bir kuşaktan diğerine geçen aile değerleri haline gelmiştir.




Kural olarak, Osetliler peynir veya et pişirmeyi tercih ederler. Yukarıda bir dua okunur ve bundan sonra aile bir öğüne başlayabilir.




Ossetia'nın diğer iyi aşçıları ekşi krema soslarının hazırlanmasında. Bu takviyeyi çeşitlendirmenin neredeyse imkansız olduğu anlaşılıyor, ancak Ossetliler limon suyu, sarımsak, salatalık, ceviz, Acıka, hardal, maydanoz ekleyerek daha fazla yeni çeşitler yaratmayı başardılar. Baharatlardan kara ve kırmızı biber, kişniş veya kurutulmuş dereotu kullanıyorlar.




Popüler milli yemekler

Görkemli Osetiyen turtalar geniş bir seçimle ayırt edilir, ancak en popülerlerinden biri fydzhyn'dir. Bu, hem tatillerde hem de hafta içi günlerde masanın ortasına yerleştirilen hoş kokulu, kapalı bir pişirmedir. Hamur maya esasına göre hazırlanır, dolgu geleneksel olarak ettir: sığır eti veya daha az yaygın olarak dana eti. Her zaman testin en az iki katı büyüklükte olmalıdır. Pişirmenin sırrı kıyma içine biraz dökülmüş et suyu. Tabağı sulu, akılda kalıcı ve akılda kalıcı bir tada sahip yapan odur.

Bir diğer Osetian incelik dzikka. Un, yumuşak peynir ve ekşi kremadan oluşan bir bulamaçtır. Bu tür yiyecekler ritüel olarak kabul edildi: dzikka, bereket Falvara'nın tanrılığına sadaka idi. Bugün, bu peynir kütlesi, ana yemekler için garnitür olarak servis edilir.


Osetya mutfağındaki son yer de et yemekleriyle dolu. "Physonag" adı verilen şiş kebap kuzu ayran (ya da kefir) turşusunda. Baharatlar, soğanlar ve taze domatesler sadece lezzetli bir yemek dokunuşu ekler. Modern aşçılar gittikçe orijinallerinden uzaklaşıyorlar ve kuzu yerine domuz eti kullanarak hile yapıyorlar. Bu tür et daha besleyici ve sulu.


Kendi üretim ürünleri
Ossetia'nın ulusal mutfağı sadece ev yapımı yemekler açısından zengin değil, aynı zamanda kendi üretiminin yüksek kaliteli ürünleri ile de ünlüdür. Örneğin, efsaneye göre, Nart Osetya eposunun ana karakteri tarafından icat edilen bira, bu ülkenin sınırlarının çok ötesinde tahmin ediliyor. Örneğin, Rusya’da ve Kafkasya’nın kuzeyinde. Yabancı turistler zevkini çok takdir ediyorlar.

Alkollü içeceklerin de popüler:


rong;
rakı;
Dwayne;
Tutyr;
Braga.
Aynı zamanda, Ossetia'da hem ziyaretçilere hem de yerlilere karşı çıkmayan mükemmel kvaslar yapılıyor.


Ossetian peynirlerinin aslan payı yerel mutfak pratiğinde kullanılır. Ancak, buna paralel olarak, girişimciler ürünün küçük bir bölümünü diğer bölgelere ihraç eder.


Peynirin bolluğu, ülkenin dağlardaki konumu nedeniyledir. Bu gibi durumlarda, yerel sakinler koyun, keçi ve inekleri tutmayı pratik bulmuşlardır.


Ossetia'nın gastronomisi bulaşık sayısına değil kalitelerine odaklanıyor. Bu nedenle, bu küçük ama gururlu ülkeyi ziyaret etmek kesinlikle yerel ürünleri denemeye değer. Asırlık tecrübesi ve samimi katkısı, en talepkar gezgin bile kayıtsız kalmayacak.
#Geleneksel Oset mutfağı# Osetiny-alany

    

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz