CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#KIYMALI KAPALI PİDE# EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#KIYMALI KAPALI PİDE#

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1#KIYMALI KAPALI PİDE# Empty #KIYMALI KAPALI PİDE# Ptsi Şub. 07, 2022 6:45 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*
#KIYMALI KAPALI PİDE# Kapali10
*
KIYMALI KAPALI PİDE.
*

Hamuru için Malzemeler:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı ılık su
1/2 paket instant maya
1/2 çay kaşığı tuz 


Küçük paketlerde satılan instant maya ile hazırladığınız hamuru mayalanması için oda sıcaklığında en az 30 dakika kadar bekletin. Kurumaması için üzerini nemli bir bez ya da streç film ile kapatın.


İç harcı için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
150 gram orta yağlı kıyma
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı domates püresi
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı 


Yapılışı:
Tuz ile harmanladığınız unu mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra orta kısmını havuz gibi açın.
Orta kısmına aldığınız instant mayayı, azar azar eklediğiniz ılık su ile karıştırdıktan sonra kenar kısımlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlayın.
Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak yoğurmaya ve mayayı aktif hale getirmeye devam edin.
Özleşen hamuru üzerini kapattıktan sonra oda sıcaklığında, 40 dakika kadar bekletin.
Pidenin kıymalı iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
Tereyağını küçük bir tavada eritin. Orta yağlı kıymayı katıp, hafif bir renk alana kadar kavurun.
Kavrulmakta olan kıymaya doğranmış kuru soğanı kattıktan sonra soğanlar yumuşayana kadar kavurma işlemini sürdürün.
Aralarda karıştırarak sırasıyla; yarım ay şeklinde doğranmış sivri biber, domates püresi,kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi katın.
Suyunu çekene kadar orta ateşte kavurduğunuz kıymalı iç harcı ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.Mayalanan pide hamurunu üç eşit parçaya böldükten sonra her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın.
Yaklaşık 30 cm. uzunluğunda açtığınız hamur parçalarının orta kısmına üç eşit parçaya böldüğünüz kıymalı iç harcı yayın.
İki tarafta kalan hamur parçalarını iç harcın üzerine kapatın. Sabitlenmesi için elinizle hafif bir şekilde üzerine bastırın. Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.
İçi kıymalı harçla dolu olan kapalı pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek mümkün olduğunca aralıklı yerleştirmeye çalışın.
Yumurta sarısı ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bir fırça yardımıyla pidelerin üzerine sürün.
Hamuru ince bir şekilde açılmış olan pideleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Arzuya göre; fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine tereyağı sürüp, dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. 

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

2#KIYMALI KAPALI PİDE# Empty #KIR PİDESİ PATATESLİ# Ptsi Şub. 07, 2022 6:56 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
#KIYMALI KAPALI PİDE# 5f85e08e214ed823f8bd8666
*
KIR PİDESİ PATATESLİ
*

Malzemeler :
  • 2 su bardağından biraz az ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağına yakın un

İç Harç İçin :
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri İçin :
  • Su ve sıvıyağ

Yapılışı :

Öncelikle
2 adet orta boy patatesi haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve ezin. Geniş bir tencereye sıvıyağ koyun ve ısıtın.
2 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayın. Isınan yağda soğanları kavurun. Üzerine yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine 1,5 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın. Daha sonra patatesleri ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ardından üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.


Bir kase içerisine biraz un koyup ortasını çukurlaştırın çukura 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş maya ya da 1 çay bardağı suda eritilmiş 1 paket kuru maya ekleyin.

Unun kenarlarına tuz ekleyin ve orta kısımdan başlayarak ılık su dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan unu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurun.

Ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru tezgah üzerine alın ve un serperek rulo haline getirin.

Sonrasında 8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.


Bezelerin üzerlerine kapatın ve 20-25 dakika kadar bekletin. Daha sonra tezgahı unlayıp bezeleri eliniz ile pasta tabağı büyüklüğünde genişletin.

İç harç soğuduktan sonra bezelerin ortasına koyun. Ardından bezeleri karşılıklı olarak kapatın. Daha sonra uç kısımlarına bastırarak hamuru uzatıp pide görünümü verin.


Son olarak çatalın sap kısmının yan tarafı ile pide üzerine çapraz ve biraz aralıklı olacak şekilde yanlamasına derin çizikler atın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun.

Hamur miktarına göre toplamda 2 adet pide tepsisi hazırlayın.
Birinci tepsideki hamurların üzerine fırça ile sıvıyağ diğer tepsidekilerin üzerine su sürün. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
*
İç malzeme olarak peynir kaşar kıymalı pastırmalı vs.vs iç olarak kullanabilirsiniz

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz