*
*
*
Rulo pasta
Pastacı kreması için:
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt(400 ml)
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
Hepsini tencereye koyup devamlı karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim
Ocağın altını kapatınca;
1 paket vanilin
1 poşet toz krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım, pastacı kremamız hazır.
Kek için:
5 yumurta
50 gram toz şeker(yaklaşık yatım çay bardağı)
50 gr süt(5-6 yemek kaşığı)
50 gr sıvıyağ( 5-6 yemek kaşığı)
1 tutam tuz
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 yumurtanın sarı ve aklarını birbirinden ayıralım.Akları koyduğumuz kase tamamen kuru olmalı ve aklara yumurta sarısı hiç karışmamalı..Önce yumurta aklarını çırpmaya başlıyoruz.Çırptıkça azar azar şeker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz..Köpükler tamamen sabitlenene kadar çırpalım
Yumurta sarısı olan çırpma kabına; tuz, sıvıyağ, süt,vanilin,kabartma tozu, unu ekleyip telle güzelce karıştıralım.Homojen bir kıvama gelince köpürttümüz yumurta aklarını az az ekleyip karışıma yedirelim
Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyup karışımı dökelim ve önceden ısıttığımız 160 derece de, fansız ayarda 12 dakika kadar pişirelim.Fırınınız hızlı pişiriyorsa keki kontrol edip daha erken alabilirsiniz
Keki fırından alınca ilk sıcağı geçince keki pişirme kağıdından çıkarıp videoda ki gibi sarıp keki soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki açıp uzun tarafından tam ortadan 2 ye keselim, daha sonra dilim dilim keselim
İçi için muz kullandım
Üzeri için isteğe bağlı;
Erimiş çikolata
Lotus kreması
*
*
*
Rulo pasta
Pastacı kreması için:
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt(400 ml)
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
Hepsini tencereye koyup devamlı karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim
Ocağın altını kapatınca;
1 paket vanilin
1 poşet toz krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım, pastacı kremamız hazır.
Kek için:
5 yumurta
50 gram toz şeker(yaklaşık yatım çay bardağı)
50 gr süt(5-6 yemek kaşığı)
50 gr sıvıyağ( 5-6 yemek kaşığı)
1 tutam tuz
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 yumurtanın sarı ve aklarını birbirinden ayıralım.Akları koyduğumuz kase tamamen kuru olmalı ve aklara yumurta sarısı hiç karışmamalı..Önce yumurta aklarını çırpmaya başlıyoruz.Çırptıkça azar azar şeker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz..Köpükler tamamen sabitlenene kadar çırpalım
Yumurta sarısı olan çırpma kabına; tuz, sıvıyağ, süt,vanilin,kabartma tozu, unu ekleyip telle güzelce karıştıralım.Homojen bir kıvama gelince köpürttümüz yumurta aklarını az az ekleyip karışıma yedirelim
Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyup karışımı dökelim ve önceden ısıttığımız 160 derece de, fansız ayarda 12 dakika kadar pişirelim.Fırınınız hızlı pişiriyorsa keki kontrol edip daha erken alabilirsiniz
Keki fırından alınca ilk sıcağı geçince keki pişirme kağıdından çıkarıp videoda ki gibi sarıp keki soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki açıp uzun tarafından tam ortadan 2 ye keselim, daha sonra dilim dilim keselim
İçi için muz kullandım
Üzeri için isteğe bağlı;
Erimiş çikolata
Lotus kreması
*