*
*
*
1kg irmik
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı pekmez
1çay bardağı su sulandırmak için.
Üzeri için tuzsuz kavrulmus yer fıstığı
*
Şerbeti için.
*
5 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı su
Bir kaç tamla limon suyu
İrmik su şeker ve karbonatı bir kaba alın elinizle biraz çalıştırın özleşene kadar çok yoğurmayın hamurlaşmasın.
Pekmezli suyu tepsimizi her tarafını ıslatıyoruz yağ sürer gibi hazırladığımız irmik harcımızın yarısını tepsiye düzeltiyoruz,
pekmezli sudan kalanının yarısını da ortasına sürün her tarafına olacak şekilde, kalan irmiğimizide üzerine koyup düzeltip tamamlıyoruz ve kalan pekmez suyun tamamını elinizle her tarafını sürün cetvelle eşit olacak şekilde dilimleyip fıstıkları dizip bir iki saat dinlendirip
önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz nar gibi kızarana kadar pişirilir tatlı sıcak şerbet suğuk olacak şekilde şerbetle buluşturuyoruz bir kaç saat sonra servis ediyoruz
afiyet olsun.
*
*
*
1kg irmik
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı pekmez
1çay bardağı su sulandırmak için.
Üzeri için tuzsuz kavrulmus yer fıstığı
*
Şerbeti için.
*
5 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı su
Bir kaç tamla limon suyu
İrmik su şeker ve karbonatı bir kaba alın elinizle biraz çalıştırın özleşene kadar çok yoğurmayın hamurlaşmasın.
Pekmezli suyu tepsimizi her tarafını ıslatıyoruz yağ sürer gibi hazırladığımız irmik harcımızın yarısını tepsiye düzeltiyoruz,
pekmezli sudan kalanının yarısını da ortasına sürün her tarafına olacak şekilde, kalan irmiğimizide üzerine koyup düzeltip tamamlıyoruz ve kalan pekmez suyun tamamını elinizle her tarafını sürün cetvelle eşit olacak şekilde dilimleyip fıstıkları dizip bir iki saat dinlendirip
önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz nar gibi kızarana kadar pişirilir tatlı sıcak şerbet suğuk olacak şekilde şerbetle buluşturuyoruz bir kaç saat sonra servis ediyoruz
afiyet olsun.
*