*
*
Malzemeler :
1 kilo tavuk sarma
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet pide ekmeği
Marinasyon için :
125 gram yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için :
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı soğan tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
Közlemek için :
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Üzeri için :
2 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı :
Öncelikle bir tabak içerisinde 1 killogram kemiksiz tavuk, 125 gram yoğurt, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 1 tatlı kaşığı soğan tozu, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz, yarım çay kaşığı sıvıyağ dökün ve elinizle karıştırın. Streç filmi tezgah üzerine geniş, uzunca ve 3 katlı şekilde açın. Ardından streçin ortasına 2 katlı şekilde tavukları dizin. Daha sonra streç filmle birlikte rulo halinde sıkarak sarın. Streçin uç kısımlarını sıkıştırarak bağlayın. Salam görünümünü verin. Ardından buzlukta beklemeye alın. Donduğunda dolaptan dışarı çıkarın. Biraz yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
Sosu için 2 adet domatesi büyük bıçaklı kısımda rendeleyin. Bir tavayı ocak üzerine alın. 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı soğan tozu, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırarak kavurun. İçerisine rendelenmiş domatesi ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin ve karıştırın. En kısık ateşte suyunu çekene kadar tutun. 1 adet pideyi küp küp kesin. 1 tava içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine küp şeklindeki pideleri ekleyin ve karıştırarak kızartın. Daha sonra sostan ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı dökün. Ardından ocak üzerinde domates ve sivri biberleri közleyin.
Sonrasında yumuşayan tavuğu yiyeceğiniz kadar dilimleyip kalanını tekrar dolaba kaldırın. Ocak üzerinde ısınmış tava içerisinde tavukları arkalı önlü 5 er dakika pişirin. Son olarak pideleri servis tabağına alın. Üzerine domatesli sostan gezdirin. Kenar kısma süzme yoğurt ve közlenmiş biber ve domates koyun. Daha sonra tavukları üzerine dizin. Domates sosundan üzerine gezdirin. Üzerine ocak üzerinde eritilmiş sade yağı tavuk İskender üzerine dökün. Afiyet olsun.
*
Malzemeler :
1 kilo tavuk sarma
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet pide ekmeği
Marinasyon için :
125 gram yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için :
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı soğan tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
Közlemek için :
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Üzeri için :
2 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı :
Öncelikle bir tabak içerisinde 1 killogram kemiksiz tavuk, 125 gram yoğurt, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 1 tatlı kaşığı soğan tozu, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz, yarım çay kaşığı sıvıyağ dökün ve elinizle karıştırın. Streç filmi tezgah üzerine geniş, uzunca ve 3 katlı şekilde açın. Ardından streçin ortasına 2 katlı şekilde tavukları dizin. Daha sonra streç filmle birlikte rulo halinde sıkarak sarın. Streçin uç kısımlarını sıkıştırarak bağlayın. Salam görünümünü verin. Ardından buzlukta beklemeye alın. Donduğunda dolaptan dışarı çıkarın. Biraz yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
Sosu için 2 adet domatesi büyük bıçaklı kısımda rendeleyin. Bir tavayı ocak üzerine alın. 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı soğan tozu, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırarak kavurun. İçerisine rendelenmiş domatesi ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin ve karıştırın. En kısık ateşte suyunu çekene kadar tutun. 1 adet pideyi küp küp kesin. 1 tava içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine küp şeklindeki pideleri ekleyin ve karıştırarak kızartın. Daha sonra sostan ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı dökün. Ardından ocak üzerinde domates ve sivri biberleri közleyin.
Sonrasında yumuşayan tavuğu yiyeceğiniz kadar dilimleyip kalanını tekrar dolaba kaldırın. Ocak üzerinde ısınmış tava içerisinde tavukları arkalı önlü 5 er dakika pişirin. Son olarak pideleri servis tabağına alın. Üzerine domatesli sostan gezdirin. Kenar kısma süzme yoğurt ve közlenmiş biber ve domates koyun. Daha sonra tavukları üzerine dizin. Domates sosundan üzerine gezdirin. Üzerine ocak üzerinde eritilmiş sade yağı tavuk İskender üzerine dökün. Afiyet olsun.