*
*
Асоте аҧсыуала
Abhaz sote
*
Malzemeler:
2 patlıcan, 2 domates,
2 yeşil biber,
2 soğan (büyük).
*
Marine Malzemeler:
1 yemek kaşığı. tuz ,
1 yemek kaşığı. şeker ,
6 yemek kaşığı. bitkisel yağ,
5 yemek kaşığı. sirke %6.
*
Pişirme metodu:
*
Patlıcanı uzunlamasına kesin ve her dilim 4-5 dilime bölün.
Soğanı ve biberi soyun.
Domates, soğan ve dolmalık biberi 4 parçaya kesin.
Sebzeleri bir tencereye koyun ve marine için malzemeleri ekleyin.
Kaynadıkça orta ateşte koyun - ateşi küçültün, örtün ve 25 dakika pişirin.
Haşlama işlemi sırasında sebzeleri birkaç kez hafifçe karıştırın.
Kütle yarıya indirilmelidir.
Ateşi kapatın, sebzeleri tamamen soğuyana kadar ocakta bırakın.
Soteyi marine etmek için 12 saat buzdolabına koyun.
Sotelemeye hazır olduğunda servis yaparken ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kişniş, fesleğen serpin.
Bu şekilde sote kışa hazırlanır.
12 saat marine edildikten sonra 0,5 litrelik kavanozlarda depolayın (konserve), 15 dakika sterilize edin ve yuvarlayın.
Atalarımız Buzdolabı olmadığı eski zamanda taze etleri bu şekilde hazırlayıp hazır yemek gibi saklanırmış.ri
*
Асоте аҧсыуала
Abhaz sote
*
Malzemeler:
2 patlıcan, 2 domates,
2 yeşil biber,
2 soğan (büyük).
*
Marine Malzemeler:
1 yemek kaşığı. tuz ,
1 yemek kaşığı. şeker ,
6 yemek kaşığı. bitkisel yağ,
5 yemek kaşığı. sirke %6.
*
Pişirme metodu:
*
Patlıcanı uzunlamasına kesin ve her dilim 4-5 dilime bölün.
Soğanı ve biberi soyun.
Domates, soğan ve dolmalık biberi 4 parçaya kesin.
Sebzeleri bir tencereye koyun ve marine için malzemeleri ekleyin.
Kaynadıkça orta ateşte koyun - ateşi küçültün, örtün ve 25 dakika pişirin.
Haşlama işlemi sırasında sebzeleri birkaç kez hafifçe karıştırın.
Kütle yarıya indirilmelidir.
Ateşi kapatın, sebzeleri tamamen soğuyana kadar ocakta bırakın.
Soteyi marine etmek için 12 saat buzdolabına koyun.
Sotelemeye hazır olduğunda servis yaparken ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kişniş, fesleğen serpin.
Bu şekilde sote kışa hazırlanır.
12 saat marine edildikten sonra 0,5 litrelik kavanozlarda depolayın (konserve), 15 dakika sterilize edin ve yuvarlayın.
Atalarımız Buzdolabı olmadığı eski zamanda taze etleri bu şekilde hazırlayıp hazır yemek gibi saklanırmış.ri