CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#Амгәачаҧа#Amguaçapa#

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1#Амгәачаҧа#Amguaçapa# Empty #Амгәачаҧа#Amguaçapa# Cuma Ocak 28, 2022 11:50 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*
#Амгәачаҧа#Amguaçapa#
*
İçindekiler:
*

sığır veya kuzu sakatatı
(
işkembe  - 500 gr,
karaciğer - 100 gr,
kalp - 100 gr,
akciğerler - 100 gr),
soğan - 3-4 baş,
sarımsak - 5-6 diş,
Acıka - 2 yemek kaşığı. ,
karışım kuru baharatlı ot - 1 çay kaşığı,
kişniş - 6-8 dal,
maydanoz,
nane ve tuzlu - her biri 2-3 dal,
tuz,
sirke veya nar ekşisi suyu -
tadımlık.

tereyağı
iç yağı-kuyruk yağı



Pişirme metodu:


sakatatları Soğuk akan suda iyice durulayın, 3-5 dakika kaynar suya daldırın. 
mide duvarlarından çıkarılmaya başlar başlamaz, işkembe çıkarılır temizlenir ve iyice  temizlendikten sonra ılık suda yıkanır ve daha sonra bir tencereye veya kazana konur ve soğuk su ile dökülür. . Karaciğer ve kalp zarlarından temizlenir, safra kanalları karaciğerden çıkarılır ve çıkıntılı kan damarları kalpten çıkarılır, ardından karaciğer, kalp ve akciğerler soğuk akan suda yıkanır ve önceden hazırlanmış 
işkembenin içine doldurulur ve bağlanır. . Sakatat 1-1.5 saat kısık ateşte pişirilir, ciğerleri iyice haşlamak için 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. sofra sirkesi üzüm elma vs.vs.


pişmiş sakatatı et suyundan çıkarın, soğutun, küçük parçalar halinde kesin.
Bir dökme demir tencerede tereyağını iç yağını eritin, Acıka ekleyin.
Kaynayan yağın içine sakatat koyun, iyice karıştırın.
Ara sıra karıştırarak 1 saat kaynatın.
Hazırlanmadan 10 dakika önce, tuzla ezilmiş sarımsak, öğütülmüş tuzlu, kişniş ile baharatlayın.
Masaya sıcak servis yapın.
*
*
#Амгәачаҧа#Amguaçapa# Si_amg10

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

2#Амгәачаҧа#Amguaçapa# Empty Geri: #Амгәачаҧа#Amguaçapa# Cuma Ocak 28, 2022 11:56 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*

Amguachapa - fındık ve cevizli#Амгәачаҧа#Amguaçapa# Amgaza10
 kütlesi ile haşlanmış sakatat -
acachpey



İçindekiler:
sığır veya kuzu sakatatı (işkembe - 500 gr, karaciğer - 100 gr, kalp - 100 gr, akciğerler - 100 gr),
ceviz içi
250 gr, soğan -
3-4 baş, sarımsak -

5-6 karanfil,
Acıka - 2 yemek kaşığı,
kuru ot baharat karışımı - 1 çay kaşığı,
kişniş - 6-8 dal,
maydanoz,
nane ve tuzlu - 2-3 dal,
tuz,
sirke veya nar ekşisi suyu - 


İlk pişirme yöntemi:
Yan ürünlerden, yani hayvan karkaslarının birincil işlenmesinden elde edilen ürünlerden,
Abhazlar esas olarak işkembe, karaciğer, kalp ve akciğerleri yerler.
Yan ürünler aşağıdaki gibi pişirmeye hazırlanır:
soğuk akan suda iyice yıkanan işkembe, 3-5 dakika kaynar suya batırılır. 

işkembe duvarlarından işkembe içindeki zar çıkarılmaya işkembe   ondan sıyrılır, ılık suda yıkanır ve daha sonra bir tencereye veya kazana konur ve soğukla ​​dökülür. Su. Karaciğer ve kalp zarlarından damarlarından  temizlenir ve safra kanalları karaciğerden çıkarılır ve çıkıntılı kan damarları kalpten çıkarılır, ardından karaciğer, kalp ve akciğerler soğuk akan suda yıkanır ve önceden hazırlanmış işkembe ile birleştirilir. . Sakatat 1-1.5 saat kısık ateşte pişirilir, ciğerleri iyice haşlamak için 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. sofra sirkesi. pişmiş sakatatı et suyundan çıkarın, soğutun, küçük parçalar halinde kesin ve derin bir kaseye koyun.
“Acapcha” hazırlıyoruz, bunun için soyulmuş fındıkları Acıka ve tuzla birlikte bir kıyma makinesinden geçirin, sirke veya nar ekşi suyu, ince doğranmış sarımsak, soğan ve baharatlı otlar ekleyin. Somun kütlesini yan ürünlerle birleştirin, iyice karıştırın ve 1-2 saat bekletin.
Bitmiş amguachapa'yı bir tabağa koyun, ceviz yağı - acachpey'den sıkılmış arashi dökün, nar taneleri ile süsleyin.
Amguachapa, asyzbal baharatlı sos, sebze salatası, yeşillikler (soğan, turp vb.) ile servis edilir.
Somun kütlesini yan ürünlerle birleştirin, iyice karıştırın ve 1-2 saat bekletin.

Amguachapa, asyzbal baharatlı sos, sebze salatası, yeşillikler (soğan, turp vb.) ile servis edilir. 

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz