*
*
#Амгәачаҧа#Amguaçapa#
*
İçindekiler:
*
sığır veya kuzu sakatatı
(işkembe - 500 gr,
karaciğer - 100 gr,
kalp - 100 gr,
akciğerler - 100 gr),
soğan - 3-4 baş,
sarımsak - 5-6 diş,
Acıka - 2 yemek kaşığı. ,
karışım kuru baharatlı ot - 1 çay kaşığı,
kişniş - 6-8 dal,
maydanoz,
nane ve tuzlu - her biri 2-3 dal,
tuz,
sirke veya nar ekşisi suyu -
tadımlık.
tereyağı
iç yağı-kuyruk yağı
Pişirme metodu:
sakatatları Soğuk akan suda iyice durulayın, 3-5 dakika kaynar suya daldırın.
mide duvarlarından çıkarılmaya başlar başlamaz, işkembe çıkarılır temizlenir ve iyice temizlendikten sonra ılık suda yıkanır ve daha sonra bir tencereye veya kazana konur ve soğuk su ile dökülür. . Karaciğer ve kalp zarlarından temizlenir, safra kanalları karaciğerden çıkarılır ve çıkıntılı kan damarları kalpten çıkarılır, ardından karaciğer, kalp ve akciğerler soğuk akan suda yıkanır ve önceden hazırlanmış işkembenin içine doldurulur ve bağlanır. . Sakatat 1-1.5 saat kısık ateşte pişirilir, ciğerleri iyice haşlamak için 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. sofra sirkesi üzüm elma vs.vs.
pişmiş sakatatı et suyundan çıkarın, soğutun, küçük parçalar halinde kesin.
Bir dökme demir tencerede tereyağını iç yağını eritin, Acıka ekleyin.
Kaynayan yağın içine sakatat koyun, iyice karıştırın.
Ara sıra karıştırarak 1 saat kaynatın.
Hazırlanmadan 10 dakika önce, tuzla ezilmiş sarımsak, öğütülmüş tuzlu, kişniş ile baharatlayın.
Masaya sıcak servis yapın.
*
*
*
#Амгәачаҧа#Amguaçapa#
*
İçindekiler:
*
sığır veya kuzu sakatatı
(işkembe - 500 gr,
karaciğer - 100 gr,
kalp - 100 gr,
akciğerler - 100 gr),
soğan - 3-4 baş,
sarımsak - 5-6 diş,
Acıka - 2 yemek kaşığı. ,
karışım kuru baharatlı ot - 1 çay kaşığı,
kişniş - 6-8 dal,
maydanoz,
nane ve tuzlu - her biri 2-3 dal,
tuz,
sirke veya nar ekşisi suyu -
tadımlık.
tereyağı
iç yağı-kuyruk yağı
Pişirme metodu:
sakatatları Soğuk akan suda iyice durulayın, 3-5 dakika kaynar suya daldırın.
mide duvarlarından çıkarılmaya başlar başlamaz, işkembe çıkarılır temizlenir ve iyice temizlendikten sonra ılık suda yıkanır ve daha sonra bir tencereye veya kazana konur ve soğuk su ile dökülür. . Karaciğer ve kalp zarlarından temizlenir, safra kanalları karaciğerden çıkarılır ve çıkıntılı kan damarları kalpten çıkarılır, ardından karaciğer, kalp ve akciğerler soğuk akan suda yıkanır ve önceden hazırlanmış işkembenin içine doldurulur ve bağlanır. . Sakatat 1-1.5 saat kısık ateşte pişirilir, ciğerleri iyice haşlamak için 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. sofra sirkesi üzüm elma vs.vs.
pişmiş sakatatı et suyundan çıkarın, soğutun, küçük parçalar halinde kesin.
Bir dökme demir tencerede tereyağını iç yağını eritin, Acıka ekleyin.
Kaynayan yağın içine sakatat koyun, iyice karıştırın.
Ara sıra karıştırarak 1 saat kaynatın.
Hazırlanmadan 10 dakika önce, tuzla ezilmiş sarımsak, öğütülmüş tuzlu, kişniş ile baharatlayın.
Masaya sıcak servis yapın.
*
*