*
*
LOKUM GİBİ YUMUŞAK ETLERİ İLE : "MANTARLI ET " -
*
Yapması, hazırlaması en kolay ana yemeklerden biri... Lokum gibi yumuşacık etleri ile damaklarınızı şenlendirecek çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir et yemeği...
*
LOKUM GİBİ YUMUŞAK ETLERİ İLE : "MANTARLI ET SOTE" - Yapması, hazırlaması en kolay ana yemeklerden biri... Lokum gibi yumuşacık etleri ile damaklarınızı şenlendirecek çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir et yemeği...
Mantarlı Et İçin Malzemeler :
200 gr kuşbaşı dana antrikot (Orta yağlı dana eti)
200 gr mantar
1 adet küçük boy kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 adet küçük boy soğan
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
*
Mantarlı Et Nasıl Yapılır?
*
Mantarlı Et Yapılışı :
*
200 gr mantarı, kuru ya da hafif nemli bir bez ile silerek, mantarların yüzeylerini temizleyin. Yine arzu ederseniz hazır mantar konservesi de kullanabilirsiniz.
Mantarları temizledikten sonra, orta ateşte 2-3 dk kadar soteleyin.
Diğer tarafta, 200 gr kuşbaşı eti kızgın bir tavaya koyun. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Etler pişmediği takdirde üzerine biraz daha sıcak su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz. Ve yine daha kolay pişmesi için, pişmesi esnasında etlerin üzerine 1-2 damla sirke dökebilirsiniz.
sirke etlerin daha yumuşak olmasını sağlar.
Ayrı bir yerde
3 adet yeşil biber ile 1 adet kırmızı biberi küçük küçük kesin.
1 adet soğanı da ince ince doğrayın.
Etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ile beraber ince ince doğradığınız
soğanları ekleyin.
Et ile soğanı 2 dk kavurun.
Ardından doğranmış biberleri ekleyin.
Etleri biberler ile birlikte 5 dk kadar ara ara karıştırarak, pişirin.
Son olarak sotelediğiniz mantarları ekleyip, damak tadınıza göre
tuz ve karabiberi serpiştirip, 1-2 dk kadar daha karıştırarak pişirin.
Tüm malzemeler iyice piştikten sonra mantarlı et soteyi ocaktan alın.
Hazırladığınız mantarlı eti pilav eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Mantarlı Et Yapmanın Püf Noktaları
Mantarlı Et yaparken kullanacağınız mantarları asla yıkamayın.
Kuru ya da hafif nemli bir bez ile silerek, temizleyin.
Yıkarsanız mantarlar pişme esnasında çok fazla su salacaktır.
Etlerin daha yumuşak olması için pişirmeden önce 2-4 saat kadar buzdolabında marine edin. Marine etmek için yeterli vaktiniz yoksa, etlere pişirme esnasında 1-2 damla sirke dökebilirsiniz. Sirke, etlerin lokum gibi yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Mantarlı Et Nasıl Bir Yemektir? Başka Nasıl Yapılır? Yanında Ne Yapılır?
Mantarlı et , yapması son derece kolay, hazırlaması fazla vakit almayan, lezzetli ve doyurucu bir ana yemektir.
Kolay mantarlı et için, mantarları temizleyip, hazırlamak yerine konserve mantar kullanabilirsiniz. Ve yine etleri hiç sotelemeden, tüm malzemeyi karıştırıp, direk fırına verip, fırında Mantarlı Et de yapabilirsiniz.
mantarlı Etinin yanında pirinç ya da bulgur pilavı ikram edebilirsiniz.
*
*
*
LOKUM GİBİ YUMUŞAK ETLERİ İLE : "MANTARLI ET " -
*
Yapması, hazırlaması en kolay ana yemeklerden biri... Lokum gibi yumuşacık etleri ile damaklarınızı şenlendirecek çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir et yemeği...
*
LOKUM GİBİ YUMUŞAK ETLERİ İLE : "MANTARLI ET SOTE" - Yapması, hazırlaması en kolay ana yemeklerden biri... Lokum gibi yumuşacık etleri ile damaklarınızı şenlendirecek çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir et yemeği...
Mantarlı Et İçin Malzemeler :
200 gr kuşbaşı dana antrikot (Orta yağlı dana eti)
200 gr mantar
1 adet küçük boy kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 adet küçük boy soğan
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
*
Mantarlı Et Nasıl Yapılır?
*
Mantarlı Et Yapılışı :
*
200 gr mantarı, kuru ya da hafif nemli bir bez ile silerek, mantarların yüzeylerini temizleyin. Yine arzu ederseniz hazır mantar konservesi de kullanabilirsiniz.
Mantarları temizledikten sonra, orta ateşte 2-3 dk kadar soteleyin.
Diğer tarafta, 200 gr kuşbaşı eti kızgın bir tavaya koyun. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Etler pişmediği takdirde üzerine biraz daha sıcak su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz. Ve yine daha kolay pişmesi için, pişmesi esnasında etlerin üzerine 1-2 damla sirke dökebilirsiniz.
sirke etlerin daha yumuşak olmasını sağlar.
Ayrı bir yerde
3 adet yeşil biber ile 1 adet kırmızı biberi küçük küçük kesin.
1 adet soğanı da ince ince doğrayın.
Etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ile beraber ince ince doğradığınız
soğanları ekleyin.
Et ile soğanı 2 dk kavurun.
Ardından doğranmış biberleri ekleyin.
Etleri biberler ile birlikte 5 dk kadar ara ara karıştırarak, pişirin.
Son olarak sotelediğiniz mantarları ekleyip, damak tadınıza göre
tuz ve karabiberi serpiştirip, 1-2 dk kadar daha karıştırarak pişirin.
Tüm malzemeler iyice piştikten sonra mantarlı et soteyi ocaktan alın.
Hazırladığınız mantarlı eti pilav eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Mantarlı Et Yapmanın Püf Noktaları
Mantarlı Et yaparken kullanacağınız mantarları asla yıkamayın.
Kuru ya da hafif nemli bir bez ile silerek, temizleyin.
Yıkarsanız mantarlar pişme esnasında çok fazla su salacaktır.
Etlerin daha yumuşak olması için pişirmeden önce 2-4 saat kadar buzdolabında marine edin. Marine etmek için yeterli vaktiniz yoksa, etlere pişirme esnasında 1-2 damla sirke dökebilirsiniz. Sirke, etlerin lokum gibi yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Mantarlı Et Nasıl Bir Yemektir? Başka Nasıl Yapılır? Yanında Ne Yapılır?
Mantarlı et , yapması son derece kolay, hazırlaması fazla vakit almayan, lezzetli ve doyurucu bir ana yemektir.
Kolay mantarlı et için, mantarları temizleyip, hazırlamak yerine konserve mantar kullanabilirsiniz. Ve yine etleri hiç sotelemeden, tüm malzemeyi karıştırıp, direk fırına verip, fırında Mantarlı Et de yapabilirsiniz.
mantarlı Etinin yanında pirinç ya da bulgur pilavı ikram edebilirsiniz.
*
*