*
*
Adana Usulü Kısır
Malzemeler:
5 çay bardağı köftelik bulgur (ya da esmer bulgur)
1,5 - 2 su bardağı sıcak su (bulgurun üzerini geçecek kadar)
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
3 adet orta boy domates (tohum kısımları çıkarılacak)
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
7-8 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı nar ekşisi
2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye aldığınız bulgurun üzerine, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar sıcak suyu iyice çekene kadar bekleyin.
2. Bulgurun suyu çekmesini beklerken domatesleri ve salatalığı minik minik doğrayın. Domateslerin sulu, tohumlu kısımlarını çıkarın. Yeşillikleri ince ince kıydıktan sonra kuru soğanı da çok minik küpler şeklinde doğrayın.
3. Suyunu çeken bulgurun üzerine salçayı, kimyon, sumak, karabiber, tuz ve kuru soğanı ekleyin.
4. Ardından tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
5. Kırmızı renkli bir kısır elde etmelisiniz, bu nedenle salça az gelirse ekleme yapabilirsiniz. İstediğiniz renge ulaşınca, tüm yeşillikleri, domatesleri, salatalığı ve nar ekşisini ekleyin.
6. Limon suyu ve zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
7. Bir servis tabağına aldığınız kısırın üzerini turşu ile süsleyip yanında marul ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
*
Adana Usulü Kısır
Malzemeler:
5 çay bardağı köftelik bulgur (ya da esmer bulgur)
1,5 - 2 su bardağı sıcak su (bulgurun üzerini geçecek kadar)
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
3 adet orta boy domates (tohum kısımları çıkarılacak)
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
7-8 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı nar ekşisi
2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye aldığınız bulgurun üzerine, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar sıcak suyu iyice çekene kadar bekleyin.
2. Bulgurun suyu çekmesini beklerken domatesleri ve salatalığı minik minik doğrayın. Domateslerin sulu, tohumlu kısımlarını çıkarın. Yeşillikleri ince ince kıydıktan sonra kuru soğanı da çok minik küpler şeklinde doğrayın.
3. Suyunu çeken bulgurun üzerine salçayı, kimyon, sumak, karabiber, tuz ve kuru soğanı ekleyin.
4. Ardından tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
5. Kırmızı renkli bir kısır elde etmelisiniz, bu nedenle salça az gelirse ekleme yapabilirsiniz. İstediğiniz renge ulaşınca, tüm yeşillikleri, domatesleri, salatalığı ve nar ekşisini ekleyin.
6. Limon suyu ve zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
7. Bir servis tabağına aldığınız kısırın üzerini turşu ile süsleyip yanında marul ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!