CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#ADANA USULÜ KISIR# EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#ADANA USULÜ KISIR#

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1#ADANA USULÜ KISIR# Empty #ADANA USULÜ KISIR# Çarş. Ocak 26, 2022 5:50 pm

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
*

Adana Usulü Kısır


Malzemeler:
5 çay bardağı köftelik bulgur (ya da esmer bulgur)
1,5 - 2 su bardağı sıcak su (bulgurun üzerini geçecek kadar)
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
3 adet orta boy domates (tohum kısımları çıkarılacak)
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
7-8 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı nar ekşisi
2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
1. Bir tencereye aldığınız bulgurun üzerine, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar sıcak suyu iyice çekene kadar bekleyin.


2. Bulgurun suyu çekmesini beklerken domatesleri ve salatalığı minik minik doğrayın. Domateslerin sulu, tohumlu kısımlarını çıkarın. Yeşillikleri ince ince kıydıktan sonra kuru soğanı da çok minik küpler şeklinde doğrayın.


3. Suyunu çeken bulgurun üzerine salçayı, kimyon, sumak, karabiber, tuz ve kuru soğanı ekleyin.


4. Ardından tüm malzemeleri güzelce yoğurun.


5. Kırmızı renkli bir kısır elde etmelisiniz, bu nedenle salça az gelirse ekleme yapabilirsiniz. İstediğiniz renge ulaşınca, tüm yeşillikleri, domatesleri, salatalığı ve nar ekşisini ekleyin.


6. Limon suyu ve zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştırın.


7. Bir servis tabağına aldığınız kısırın üzerini turşu ile süsleyip yanında marul ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
#ADANA USULÜ KISIR# K%C4%B1s%C4%B1r

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz