*
*
YALANCI SU BÖREĞİ.
*
Malzemeler :
*
3 adet günlük yufka (küçükse 4 adet)
Sosu için :
*
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
Arası için:
*
Beyaz peynir
Maydanoz
Pişirmek için:
*
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Öncelikle böreğin sosu için, bir kase içerisine 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 şişe maden suyu ekleyin ve karıştırın.
Börek için derin bir tencere içerisini yağlayın.
ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tencere içerisine serin.
Diğer yufkaları çok küçük olmayacak parçalar şeklinde elinizle bölün.
2 kat kadar daha yufka serin ve 2 kepçe sos dökün.
Bu şekilde 1 adet yufkayı tencere içerisine alın.
Üzerine sos dökün ve iç harçtan biraz koyun.
İç harç üzerine yeniden yufka serin ve soslayın.
*
Kalan iç harcı üzerine dökün ve kalan yufkaları soslayarak koyun.
Yufkaları yerleştirdikten sonra en alta serilen yufkanın tencere dışarısına sarkan kısımlarını üzerine kapatın.
Kalan sostan döküp 30-60 dakika arasında buzdolabında beklemeye alın.
Dinlenen böreği ocağın orta gözünün en kısık ateşine alın.
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını koyun.
Tencerenin kapağı kapalı altının pişmesini sağlayın.
Altı pişince bir kapak yardımı ile böreği ters çevirin.
Ters çevirirken tencerenin içerisine yeniden sıvıyağ döküp yaydırın.
Böreğin diğer tarafını da kızartın.
Sonrasında dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.
*
YALANCI SU BÖREĞİ.
*
Malzemeler :
*
3 adet günlük yufka (küçükse 4 adet)
Sosu için :
*
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
Arası için:
*
Beyaz peynir
Maydanoz
Pişirmek için:
*
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Öncelikle böreğin sosu için, bir kase içerisine 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 şişe maden suyu ekleyin ve karıştırın.
Börek için derin bir tencere içerisini yağlayın.
ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tencere içerisine serin.
Diğer yufkaları çok küçük olmayacak parçalar şeklinde elinizle bölün.
2 kat kadar daha yufka serin ve 2 kepçe sos dökün.
Bu şekilde 1 adet yufkayı tencere içerisine alın.
Üzerine sos dökün ve iç harçtan biraz koyun.
İç harç üzerine yeniden yufka serin ve soslayın.
*
Kalan iç harcı üzerine dökün ve kalan yufkaları soslayarak koyun.
Yufkaları yerleştirdikten sonra en alta serilen yufkanın tencere dışarısına sarkan kısımlarını üzerine kapatın.
Kalan sostan döküp 30-60 dakika arasında buzdolabında beklemeye alın.
Dinlenen böreği ocağın orta gözünün en kısık ateşine alın.
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını koyun.
Tencerenin kapağı kapalı altının pişmesini sağlayın.
Altı pişince bir kapak yardımı ile böreği ters çevirin.
Ters çevirirken tencerenin içerisine yeniden sıvıyağ döküp yaydırın.
Böreğin diğer tarafını da kızartın.
Sonrasında dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.