Acı Tatlı Soslu Tavuk
Malzemeler;
Tavuk sote için:
600gr kuşbaşı tavuk göğsü
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
Makarnası için;
Yarım paket kalem makarna
1 tatlı kaşığı zedecal
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay kaşığı kekik
Yarım paket krema
Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
Acı tatlı sos için:
6-7 adet acı kırmızı biber
7-8 diş sarımsak
Yarım su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı Mısır nişastası (varsa patates nişastası daha güzel olur )
Nişastayı inceltmek için 2 yemek kaşığı soğuk su )
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kirimizi biberler uzunlamasına ortadan bölünür.
Eğer biberleriniz çok acıysa ve acı sevmiyorsanız tohumlarını çıkartın.
Biberleri az daha küçültüp mutfak robotuna alın.
Üzerine sarımsakları ve çok az su ekleyin.
Güzelce cekin ama püre haline gelmesin.
Uygun tencereye su,şeker ve sirkeyi alın orta ateşte ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,
kaynamaya başladığında biber,sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Bu şekilde 5-6 dk ara ara karıştırarak pişirin.
Nişastaya iki yemek kaşığı suyu inceltin. Bu karışımı tencereye dökün ve karıştırarak 2-3 dk daha pişirin.
Sosu ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Sos az daha koyulaşacaktır.
Makarnayı tuzlu ve zerdeçallı suda haşlayın.
tencerede tereyağını kekik ile birlikte eritin,
içerisine makarnaları atın.
krema ve yarim çay bardağı sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnamız da servise hazır.
Tavuk sotesi için tavukları yukarda saydığım malzemelerle salça hariç güzel karıştırıp 2 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın tava içersinde soteleyin.
Tavuklar renk almaya başladığında içersine salçayı ekleyip az daha kavurun.
Son olarak hazırladığımız tatlı acı sosdan istediğiniz kadar ekleyip 2-3 üç tur karıştırıp ocaktan alın.
Yanına makarana,kızarmış patates veya Pirinç pilavı servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Malzemeler;
Tavuk sote için:
600gr kuşbaşı tavuk göğsü
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
Makarnası için;
Yarım paket kalem makarna
1 tatlı kaşığı zedecal
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay kaşığı kekik
Yarım paket krema
Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
Acı tatlı sos için:
6-7 adet acı kırmızı biber
7-8 diş sarımsak
Yarım su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı Mısır nişastası (varsa patates nişastası daha güzel olur )
Nişastayı inceltmek için 2 yemek kaşığı soğuk su )
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kirimizi biberler uzunlamasına ortadan bölünür.
Eğer biberleriniz çok acıysa ve acı sevmiyorsanız tohumlarını çıkartın.
Biberleri az daha küçültüp mutfak robotuna alın.
Üzerine sarımsakları ve çok az su ekleyin.
Güzelce cekin ama püre haline gelmesin.
Uygun tencereye su,şeker ve sirkeyi alın orta ateşte ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,
kaynamaya başladığında biber,sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Bu şekilde 5-6 dk ara ara karıştırarak pişirin.
Nişastaya iki yemek kaşığı suyu inceltin. Bu karışımı tencereye dökün ve karıştırarak 2-3 dk daha pişirin.
Sosu ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Sos az daha koyulaşacaktır.
Makarnayı tuzlu ve zerdeçallı suda haşlayın.
tencerede tereyağını kekik ile birlikte eritin,
içerisine makarnaları atın.
krema ve yarim çay bardağı sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnamız da servise hazır.
Tavuk sotesi için tavukları yukarda saydığım malzemelerle salça hariç güzel karıştırıp 2 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın tava içersinde soteleyin.
Tavuklar renk almaya başladığında içersine salçayı ekleyip az daha kavurun.
Son olarak hazırladığımız tatlı acı sosdan istediğiniz kadar ekleyip 2-3 üç tur karıştırıp ocaktan alın.
Yanına makarana,kızarmış patates veya Pirinç pilavı servis edebilirsiniz
Afiyet olsun