CAUCASIAN & ABKHAZIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CAUCASIAN & ABKHAZIA

APSNI ABHAZYA ADIYLA BİLİNEN ÜLKENİN VATAN TOPRAKLARINDAN ACIMASIZCA SÜRGÜN EDİLEN BİR ULUSUN MİLLETİN TARİHİ YAŞADIĞI COĞRAFYA GELENEK GÖRENEKLERİNİN ÖRF vE ADETLERİNİN MÜZİKLERİNİN DANSLARININ KÜLTÜRLERİNİN ANLATILDIĞI BİR PAYLAŞIM ORTAMI

Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anahtar-kelime

2021  

En son konular
» #GEÇMİŞTEN BİR ENSTANTENE#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyPaz Şub. 13, 2022 8:13 pm tarafından Admin

» #1942 de 2 nci Dünya Savaşından bir görüntü#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyPaz Şub. 13, 2022 7:56 pm tarafından Admin

» #BAZLAMA#BALON BAZLAMA#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyPaz Şub. 13, 2022 12:35 pm tarafından Admin

» #TİRE KÖFTESİ#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyC.tesi Şub. 12, 2022 12:37 am tarafından Admin

» #KEKİKLİ TAVUK SOTE#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:33 pm tarafından Admin

» #KABAK TATLISI#KARAMELİZE KABAK TATLISI#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyCuma Şub. 11, 2022 7:11 pm tarafından Admin

» #KAHVALTILIK KOLAY ÇEMEN#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyPerş. Şub. 10, 2022 12:39 am tarafından Admin

» #Abhazya'da Nerelere gidilir Ziyaret Edilir#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptyÇarş. Şub. 09, 2022 12:42 pm tarafından Admin

» #İL ve İLÇELERE GÖRE ÇERKES ADIGE KABARDEY ABKHAZ ABHAZ ABAZA UBIĞH OSET ÇEÇEN YERLEŞİMLERİ#
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) EmptySalı Şub. 08, 2022 8:18 pm tarafından Admin

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri)

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Admin

Admin
Admin (0)
Admin (0)

*
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) 197923925_10158852408693791_8771964651332839891_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=IBIAkWkzLhEAX-Xe-yZ&_nc_ht=scontent.fyei6-2

Lina Magometovna Belyarova
4 Haziran, 22:19 ·
- Мой рассказ
РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии)
- Benim hikayem
REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri)
- قصتي
ريبرا (نهر أبخازيا بطول 18 مترا)
- My story
REPRU(O)A (18-meter river of Abkhazia)
Из моей сувенирной и познавательной книги
ГАГРА В ИСТОРИИ, ТРАДИЦИЯХ И ЛЕГЕНДАХ
Hatıra ve bilgilendirici kitabımdan
TARİH, GELENEK VE EFSANELERDE GAGRA.
من بلدي تذكارية وكتاب بالمعلومات
غاغرا في التاريخ والتقاليد والأساطير.
From my souvenir and informative book
GAGRA IN HISTORY, TRADITIONS AND LEGENDS
1. The Repru (o) a is the shortest river in Abkhazia. Perhaps this river, which provides the resort town of Gagra with mineral-rich drinking water, is also one of the shortest rivers on our planet.
Если ехать по автодороге из города-курорта Гагра в сторону российско-абхазской границы, то уже на втором километре живописной дороги предоставляется возможность полюбоваться с высоты птичьего полета на устья коротких рек, которые впадают в Черное море. А для того чтобы своими глазами увидеть, как из-под гор выходит природный речной поток Репруа, необходимо спуститься от автодороги вниз к морю по петляющей дороге.
2. Bu sıradışı su dönüm noktası nerede?
Gagra tatil beldesinden Rus-Abhaz sınırına giden yolda giderseniz, pitoresk yolun ikinci kilometresinde Karadeniz'e akan kısa nehirlerin ağızlarına kuş bakışı görme fırsatı verilir. Ve kendi gözlerinizle, dağların altından doğal nehir akıntısının nasıl çıktığını görmek için, ilmekli yoldan aşağı doğru yola çıkmanız gerekir.
*
2. أين يقع هذا الجذب المائي غير العادي؟
إذا كنت تقود سيارتك على طول الطريق السريع من منتجع غاغرا في اتجاه الحدود الروسية الأبخازية ، ثم بالفعل على الكيلومتر الثاني من الطريق الخلاب يمكنك التمتع بمنظر عين الطائر من أفواه الأنهار القصيرة التي تتدفق إلى البحر الأسود. ولكي ترى بأم عينيك كيف يخرج تدفق النهر الطبيعي من Reprois من تحت الجبال ، تحتاج إلى النزول من الطريق السريع أسفل الطريق المتعرج.
2. Where is this unusual water attraction located?
If you drive along the highway from the resort town of Gagra in the direction of the Russian-Abkhazian border, then already on the second kilometer of the picturesque road you can enjoy a bird's-eye view of the mouths of short rivers that flow into the Black Sea. And in order to see with your own eyes how the natural river flow of Reproа comes out from under the mountains, you need to go down from the highway down the winding road.
а) Река Репру(о)а изначально называлась «Рыпрыюа». Название состоит из двух корней (апра и аюар), которые означают: «апра- выпрыгивать из под земли, а аюар - дождевой поток», то есть «прыгающая река».
б). А что касается еще одного абхазского названия этой же реки «Хапырюаш», то это название тоже состоит из двух корней (хапыр и юаш), которые означают в дословном переводе с абхазского языка «пещера и родник», то есть «пещерный родник».
3. Abhazya'nın en kısa 18 metrelik nehrinin modern adı "Repro (u)a" dır. asimile edilmiş bir isimdir, yani Abhaz kökleri olan değiştirilmiş bir Rus hidronimidir.
a)Rep Nehri(o) a başlangıçta «Ryprua» olarak adlandırıldı. İsim iki kökden (apra ve ayuar) oluşur: «apra yerden atlamak ve ayuar yağmur akışıdır», yani «atlama Nehri».
b). Ve aynı nehrin başka bir Abhaz ismi «Hapyryuash» gelince, bu isim aynı zamanda Abhaz dilinden kelimenin tam anlamıyla çeviri «mağara ve bahar», yani «mağara bahar» anlamına iki kök (hapır ve yuash) oluşur.
3. الاسم الحديث لأقصر نهر بطول 18 مترا في أبخازيا هو "Repro(u)a". إنه اسم مستوعب، أي hydronym روسي معدل ، له جذور أبخازية.
أ) كان نهر Repru(o) a يسمى في الأصل "Ryprua". يتكون الاسم من جذرين (apra و ayuar) ، مما يعني: "apra - للقفز من الأرض ، و ayuar-تيار المطر" ، أي "نهر القفز".
ب). أما بالنسبة لاسم أبخازي آخر للنهر نفسه "Hapyryuash" ، فإن هذا الاسم يتكون أيضا من جذور (hapyr و yuash) ، والتي تعني" الكهف والربيع "، أي" ربيع الكهف " في الترجمة الحرفية من اللغة الأبخازية.
3. The modern name of the shortest 18-meter river in Abkhazia is "Repro (u)a". it is an assimilated name, that is, a modified Russian hydronym, which has Abkhazian roots.
a)The river Repru(o)a was originally called "Rypryua". The name consists of two roots (apra and ayuar), which mean: "apra - to jump out of the ground, and ayuar-rain stream", that is, "jumping river".
b). And as for another Abkhazian name of the same river "Hapyryuash", this name also consists of two roots (hapyr and yuash), which mean "cave and spring", that is, "cave spring" in the literal translation from the Abkhazian language.
4. Река Репруа протекает под землей более 10 километров, затем выходит на поверхность земли и течет по песчаному пляжу всего лишь 18 метров в естественном русле шириной от 10 до 40 метров. Длина и ширина реки могут меняться. Репруа полностью не высыхает и в реке обитают планктонные организмы, водоросли, рыбы и зоопланктоны.
Воды, питающие реку Репруа, собираются на дне самых глубоких пещер Абхазии, которые расположены в 12—15 км от побережья Чёрного моря. Воды реки Репруа не единственные подземные воды, которые рождаются в глубоких пещерах, затем выходят на поверхность земли в разных местах Гагрского района в виде постоянно вытекающих ручьев, родников и источников.
Подземные пресные воды реки Репруа, обогащенные минералами, считаются одними из самых холодных питьевых вод (11°С.).
*
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) 197237888_10158852410528791_7022067616924704922_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=17mDfhE1QmgAX-aEt6E&_nc_ht=scontent.fyei6-2
*
4. Reproia Nehri 10 kilometreden fazla yeraltında akar, daha sonra dünya yüzeyine bakar ve 10 ila 40 metre genişliğinde doğal bir yatağın içinde sadece 18 metre kumsal boyunca akar. Nehrin uzunluğu ve genişliği değişebilir. Reproa tamamen kurumaz ve nehirde planktonik organizmalar, algler, balıklar ve zooplanktonlar yaşar.
Reprua nehri'ni besleyen sular, Karadeniz kıyısına 12-15 km mesafede bulunan Abhazya'nın en derin mağaralarının dibinde toplanır. Reproa Nehri'nin suları, derin mağaralarda doğan tek yeraltı suyu değildir, daha sonra sürekli akan akarsular, yaylar ve yaylar şeklinde Gagra bölgesinin çeşitli yerlerinde Dünya'nın yüzeyine bakmaktadır.
Reproа Nehri'nin minerallerle zenginleştirilmiş yeraltı tatlı suları, en soğuk içme suları arasında kabul edilir (11°C).
4. يتدفق نهر Reproa تحت الأرض لأكثر من 10 كيلومترات ، ثم يأتي إلى سطح الأرض ويتدفق على طول شاطئ رملي يبلغ طوله 18 مترا فقط في قناة طبيعية بعرض 10 إلى 40 مترا. قد يختلف طول وعرض النهر. لا يجف Repoa تماما والنهر هو موطن للكائنات العوالق والطحالب والأسماك والعوالق الحيوانية.
يتم جمع المياه التي تغذي نهر Reprоa في قاع أعمق الكهوف في أبخازيا ، والتي تقع على بعد 12-15 كم من ساحل البحر الأسود. مياه نهر Reprоa ليست المياه الجوفية الوحيدة التي ولدت في الكهوف العميقة ، ثم تأتي إلى سطح الأرض في أماكن مختلفة من منطقة Gagra في شكل تيارات والينابيع والينابيع المتدفقة باستمرار.
تعتبر المياه العذبة تحت الأرض لنهر Reproa ، المخصب بالمعادن ، واحدة من أبرد مياه الشرب (11 درجة مئوية)..
4. The Reproa River flows underground for more than 10 kilometers, then comes to the surface of the earth and flows along a sandy beach of only 18 meters in a natural channel with a width of 10 to 40 meters. The length and width of the river may vary. The Reproa does not completely dry out and the river is home to planktonic organisms, algae, fish and zooplankton.
The waters that feed the Reproa River are collected at the bottom of the deepest caves in Abkhazia, which are located 12-15 km from the Black Sea coast. The waters of the Reproa River are not the only underground waters that are born in deep caves, then come to the surface of the earth in different places of the Gagra district in the form of constantly flowing streams, springs and springs.
The underground fresh water of the Reproa River, enriched with minerals, is considered one of the coldest drinking waters (11°C.)..
*
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) 197146012_10158852413273791_7411854858376736263_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=-8g-2d5CZf0AX9u2qY1&_nc_ht=scontent.fyei6-1

*
5. Согласно одной из версий абхазской легенды о Репруа, воды этой реки – это слёзы дочерей подземного духа, которые живут в глубоких пещерах Абхазии. Так случилось, что отверстия пещер, через которые сестры выходили на поверхность земли, со временем оказались заваленными громадными камнями и землей. Сестры плачут от горя, а от их слёз образовываются ручьи.
5. Abhaz efsanesinin Reprua versiyonlarından birine göre, bu nehrin suları Abhazya'nın derin mağaralarında yaşayan yeraltı ruhunun kızlarının gözyaşlarıdır. Öyle oldu ki, kız kardeşlerin yeryüzüne çıktığı mağaraların delikleri, sonunda büyük kayalar ve topraklarla doluydu. Kız kardeşler kederden ağlarlar ve gözyaşlarından dereler oluşur
5. وفقا لنسخة واحدة من الأسطورة الأبخازية حول Reprua ، فإن مياه هذا النهر هي دموع بنات الروح تحت الأرض الذين يعيشون في الكهوف العميقة في أبخازيا. حدث ذلك أن ثقوب الكهوف ، التي من خلالها جاءت الأخوات إلى سطح الأرض ، تحولت في نهاية المطاف إلى أن تملأ بالحجارة الضخمة والأرض. تبكي الأخوات بالحزن ، وتشكل دموعهن تيارات.
5. According to one version of the Abkhazian legend about Reprua, the waters of this river are the tears of the daughters of the underground spirit who live in the deep caves of Abkhazia. It so happened that the holes of the caves, through which the sisters came to the surface of the earth, eventually turned out to be filled up with huge stones and earth. The sisters cry with grief, and their tears form streams.
6. На моих пейзажных фотографиях запечатлена еще одна короткая река, которую отдыхающие называют «Репруа». Но эта короткая река вовсе не Репруа и, естественно , имеет свое собственное название, а какое, знают гидрографы. Место это отличается своей живописностью и находится поблизости от настоящей реки Репруа, где в 1960 г. были установлены насосные станции «Репруа 1» и «Репруа 2» водоканала города Гагра. Отсюда, из скважины реки Репруа, подается питьевая вода всему городу. Самые первые записи о реке Репруа в научной литературе зафиксированы во времена принца Ольденбургского в начале 1900-х годов, в период создания Гагрской климатической станции.
6. Manzara fotoğraflarım, tatilcilerin “Reproa” dediği başka bir kısa nehir tarafından yakalandı. Ancak bu kısa nehir hiç bir Reproa değildir ve doğal olarak kendi ismine sahiptir ve hidrograflar bilir. Konumu, doğallığıyla ayırt edilir ve 1960'te Gagra şehrinin su kanalının “Reproa 1” ve “Reproa 2” pompa istasyonlarının kurulduğu gerçek Reproa nehrinin yakınında yer alır. Buradan, Reproa nehrinin kuyusundan, tüm şehre içme suyu verilir. Bilimsel literatürdeki Reproa nehrinin ilk kayıtları, 1900'lerin başında, Gagra'nın iklim istasyonunun kurulması sırasında Oldenburg Prensi zamanında kaydedildi.
"Reproа". ولكن هذا النهر القصير ليس ريبوري على الإطلاق ، وبطبيعة الحال له اسمه الخاص ، وماذا ، يعرف الهيدروغرافيون. يتميز هذا المكان بطبيعته الخلابة ويقع بالقرب من نهر Real Reproа ، حيث تم في عام 1960 تركيب محطتي الضخ "Reproа 1" و "Reproа 2" من أداة مياه Gagra. من هنا ، من بئر نهر Reproа ، يتم توفير مياه الشرب للمدينة بأكملها. يتم تسجيل السجلات الأولى لنهر Reproа في الأدبيات العلمية في زمن أمير أولدنبورغ في أوائل 1900s ، أثناء إنشاء محطة المناخ Gagra.
6. My landscape photos show another short river, which vacationers call "Reproа". But this short river is not a Reproа at all and naturally has its own name, and what, hydrographers know. This place is distinguished by its picturesque nature and is located near the real Reproа River, where in 1960 the pumping stations "Reproа 1" and "Reproа 2" of the Gagra water utility were installed. From here, from the well of the Reproа River, drinking water is supplied to the entire city. The very first records of the Reproа River in the scientific literature are recorded in the time of the Prince of Oldenburg in the early 1900s, during the creation of the Gagra climate station.
*
#- Мой рассказ РЕПРУ(O)A (18 - метровая река Абхазии) - Benim hikayem--Benim hikayem REPRU(O)A (Abhazya'nın 18 metrelik Nehri) 198206719_10158852419873791_1855196932710585938_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=3BQwexVTQHcAX_bmfce&_nc_oc=AQlExSJzvAj8B2qvB0MMRMIcO3SLCJOEPzswtqZcONh9YiqwCOYhs0kCZisudI_pdKI&_nc_ht=scontent.fyei6-1

https://caucasian-abkhazia.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]